Как се сбогувах с акнето

Всичко започна през пролетта на 2011 г. Вуйчо ми ми звънна да ми каже, че прочел за някаква ултра-нова технология за терпаия на акне, която току що била внесена за пръв път в България – ако искам, да разуча. В началото, разбира се, реагирах много скептично. И всеки на мое място, сигурен съм, би реагирал така, особено след толкова много фалшиви панацеи. Все пак, надеждата умира последна: поразрових се в интернет за въпросната технология – isolaz – и прочетеното определено заслужи любопитството ми. Повечето материали, на които попаднах, наистина бяха по-скоро научни, отколкото маркетингови. А междувременно вече бях в бранша на търговията с медицински изделия, козметика и др. и можех лесно да разпозная псевдо-научния маркетинг, който масово се използва в днешно време и доста успешно продава посредствени продукти на масите.

Именно това беше и повратната точка, която ме убеди да се вдигна до студиото, предлагащо за пръв път isolaz в България, и сам да видя за какво става въпрос. Отидох някъде през април 2011, много скоро след като студиото бе отворило врати, впрочем. Направи ми впечатление, че всичко беше направено без да се пестят средства: като се започне от обстановката, мине се през изключително модерния кабинет за манипулации и се стигне до екипа, който излъчваше комбинация от дружелюбност и висок професионализъм – неща, доста рядко срещани все още в сферата на услугите в България. Веднага ме запознаха лично с дерматолога, опериращ с апаратурата на isolaz и проведох спокоен личен разговор с нея за цялата ми история. Задаваше ми въпроси, изслушваше ме, личеше си, че наистина иска да вникне в проблема – опитите ми за решаването му, както и последствията от тези опити. Обясни ми в детайл принципа на действие на технологията – апаратът всмуква локално зона от кожата (с площ по-малко от кибритена кутийка) чрез силен вакуум, който отваря порите; докато порите са така отворени апаратът осветява, подобно на светкавица на фотоапарат, тази зона със строго специфична честота и интензитет на светлината. Това се нарича „импулс” и се повтаря многократно върху цялото лице (респективно друга проблемна зона) неколкократно, със специално наблягане на възпалените места.Светлината, освен, че ликвидира всички бактерии, влияе на масното отделяне на фоликулите. След като приключи тази процедура, на апарата се поставя друг накрайник, който всмуква кожата с по-слаб вакуум и втрива с фина гъбка определен антибактериален успокояващ медикамент в порите. Така или иначе, това го знаех вече от предварителното ми проучване, но – както обичам да казвам когато някой си изпипва работата – така се прави. Беше ми разяснена успеваемостта на технологията в останалия свят, ясно ми беше заявено, че въпреки високата ефикасност, има единични случаи, при които isolaz дава малък или незадоволителен ефект. Неколкократно ми бе подчертано, че науката не е открила лек за акнето и isolaz не претендира да е панацея, а просто много напреднал метод за сериозно подобряване на състоянието на кожата и поддържането й в това по-добро състояние.
Когато нещата ми се поднасят по правилния начин – информативно, а не под мотото „да продаваме на всяка цена”, съм склонен да паркирам скептицизма си отвън и да слушам с отворено съзнание. Наистина, много отдавна не ме беше интригувало толкова дадено предложено решение на проблема с акнето и определено се замислих сериозно.
И тук дойде моментът с цената. Някак си усещах, че цялата тази технология няма начин да е евтина, но когато разбрах, че трябва да платя около 1900 лв само за първоначалния задължителен терапевтичен цикъл от 6 процедури, се почувствах зашеметен. Бях толкова близо до решението, но тази цена изведнъж беше на път да ме откаже. „Е, лошо няма, трябва да има и такива скъпи решения за богати, моят ред ще почака явно...”  Благодарих на всички за времето и вниманието набързо и си тръгнах, честно казано, доста натъжен.
Явно на екипа им е направила впечатление рязката промяна в настроението ми и е станало повече от ясно, че няма да мога да си позволя терапията, защото само след няколко дни те се свързаха с мен по телефона. Учтиво обясниха, че разбират и е нормално не всеки да може да си позволи тази терапия, особено предвид факта, че е насочена основно към млади хора с не особено високи доходи, и затова имат специално предложение за мен. А именно – да се включа в пилотната, тестова група. Какво значи това? Ами да стана един от 10-тина души, които ще преминат цикъла от 6 процедури без да плащат, за да се увери самият екип на студиото в ефективността на технологията.
Не можех да повярвам на късмета си – нищо повече от това да се озовеш на правилното място в правилното време – и, разбира се, приех още по телефона.
Следващата седмица беше време за първата ми процедура. Щом сте на тази страница, значи и надеждите, и притесненията преди опитването на ново, обещаващо решение са ви до болка познати, затова ще ви ги спестя. Но фактът, че от студиото бяха склонни да инвестират толкова допълнителни средства, само за да са сигурни те самите, че наистина предлагат работещ, качествено по-добър продукт от всичко на пазара, ми направи особено добро впечатление – няма да крия. Вече исках просто да превъртя времето малко напред и да видя има ли ефект.
От блога на Алекс може да научите повече как протичаха неговите процедури и какви резултати постигнахме.

АлексНазад

Полезно

Впечатления на клиенти: