Процедури

Косопад

Процедури HLCC

Целта на терапията е да обхване всички аспекти на грижата за косата: от ежедневната поддръжка, хигиена и прическа до лазерната стимулация на космения растеж и специализираните хранителни добавки. Възстановяване на нормалното функциониране на космения фоликул. Клинично доказано 100% безопасна и ефективна терапия за мъже и жени. Третиране с лазер на принципа на фотобиостимулиране:
– ускорява превръщането на аденозин дифосфат в аденозин трифосфат и повишава осмотичната функция на клетката
– стимулиране на протеиновия синтез
– подобрява състоянието на капилярите и повишава локалното кръвообращение с 54% след първо третиране 

Процедурите се провеждат два пъти седмично и са с времетраене от половин час всяка. 

Мултитерапевтичния подход дава най-добрите клинично доказани резултати срещу косопад. Комбинацията от използването на локални продукти, приемане на хранителни добавки и третирането с лазер осигуряват 24 часово терапевтично покритие на скалпа.

Как протича процедурата
Към лазерни процедури може да се пристъпи след като в продължение на поне 1-2 дни са прилагани продуктите от препоръчаната индивидуална комбинация. Най-често се започва с две или три процедури седмично в продължение на поне 3 месеца и с течение на времето и по преценка на лекаря, се разреждат до една-две процедура седмично. Всяка процедура е с продължителност от 30 минути. Лазерът е диоден, студен и няма странични ефекти.
Лазерната стимулация въздейства върху капилярното кръвообращение като така подобрява храненето и обмяната на вещества в космения фоликул. Освен това възстановява пропускливостта на калиевите канали в клетките, което води до подобряване пропускливостта на клетъчната мембрана, по-пълно усвояване на калия и възстановяване на биологичната активност на клетките.

Резултати от революционния подход Нова Коса:

  • 1-2 месец – косопадът спира
  • 2-3 месец – растежът на косъма се забелязва под микроскоп
  • 3-4 месец – растежът на косъма е видим
  • 12-24 месец – най-добрите резултати

Полезно

Впечатления на клиенти: