Процедури

Превенция на стареенето

Процедури Clear&Brilliant

Clear and Brilliant™ е  лазер на Solta Medical. Той направи дебюта си през май 2011 на Световния конгрес по дерматология в Сеул.
За първи път на пазара се появява диоден лазер с дължина на вълната 1440 нанометра, предназначен за превенция на стареенето и леснодостъпни поддържащи процедури. Лазерът е неаблативен и благодарение на плиткото проникване (100-200µm), процедурите могат да се извършват дори през лятото. Времето за възстановяване е от 24 до 48 часа без да се изисква престой у дома. Макар и мъничък, Clear and Brilliant е оборудван с всички системи, които дават предимствата на лазерите Fraxel – лъчът е фраксиален, вградена е и системата за интелигентно оптично проследяване, благодарение на която всички лазери на „Солта Медикъл” са с изключително висока степен на безопасност. Clear and Brilliant получи сертификат от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ за ефикасност на подмладяващите процедури и СЕ марка за съответствие с европейските стандарти.

Clear+Brilliant

Clear+Brilliant е щадящ фракционен лазер от ново поколение, който освежава кожата от вътре навън като я прави по-здрава и младежки сияйна. Лазерът създава милиони микроскопични зони на третиране в кожата, за да се замени увредената кожа със здрава и подмладена тъкан.

Резултатите от процедурата са както незабавни, така и прогресиращи във времето. Няколко дни след процедурата, ще започнете да усещате кожата си по-мека и тя ще изглежда свежа. Резултатите се задържат в продължение на месеци в зависимост от възрастта, състоянието на кожата и грижите, които полагате за нея.

Как протича процедурата

Самата процедура отнема около 20 минути, но ви препоръчваме да предвидите един час за преглед и процедура. Преди процедурата се прилага лек обезболяващ крем, с който трябва да престоите 20 минути. Повечето пациенти описват усещането като нарастващо в хода на процедурата затопляне. Clear+Brilliant е отлична процедура за хора от всички възрасти и фототипове кожа, които искат да предотвратят и забавят симптомите на стареене или просто да поддържат добрия вид на кожата си.

Процедури Термаж

Thermage е единствената монополярна неинвазивна технология, която само с една процедура спомага за стягането и контурирането на кожата – без хирургическа намеса, без инжекции, без клиничен престой и с минимална инвестиция на време.
Благодарение на патентованата възвръщателна пластина, необходимата процедура е само една за разлика от униполярните, биполярни и триполярни апарати. Thermage стимулира естественото обновяване на колагена, което води до деликатни, естествено изглеждащи резултати.

Ако искате да разберете дали наистина ви се предлага оригинала Thermage, просто попитайте колко процедури са необходими – oтговорът трябва да е ЕДНА!

Thermage

Thermage е безопасна, неинвазивна, радиочестотна (RF) козметична процедура. Две седмици преди процедурата трябва да се преустановят посещенията в солариума или интензивно излагане на слънце и ползването на кремове с ретинол и гликолова киселина. Това е необходимо, за да бъде максимално безопасна процедурата. 

Как протича процедурата

Процедурата е безболезнена и не налага прилагане на обезболяващ крем. Всеки път, когато накрайникът докосва кожата ви, ще се почувствате кратко  усещане за охлаждане, последвано от дълбоко, но кратко усещане за стопляне, последвано от друго охлаждане. Усещането на топлина е признак, че в дълбоките слоеве на кожата се достига ефективната температура за стягане. Процедурата стимулира заздравяването на съществуващия в кожата колаген, както и образуването на нов колаген.

Процедури Фраксел

Fraxel DUAL 1550/1927 е лазер за неинвазивна терапия, с който се третира широк спектър от проблеми. В зависимост от типа и сериозността на белезите, при този проблем могат да се наложат между 2 и 4 процедури като в рамките на един месец се прави само една процедура. При пигментни и релефни белези, в рамките на една процедура могат да се ползват и двете дължини на вълната на лазера, за да се постигне по-добър резултат.

Fraxel DUAL е сертифициран за третиране на белези от акне от американската Агенция по храните и лекарствата.

Преди процедурата

Преустановете прилагането на медикаменти, съдържащи изотретиноин (Акутан, Роакутан, Кларавис, Сотрет и др.) поне 6 месеца преди процедурата.

Преустановете прилагането на следните продукти поне 2 седмици преди процедурата:

• Ретинол (Ретин А, Тазорак, кремове против стареене и др.)
• Продукти с гликолова киселина
• Продукти със салицилова киселина
• Солариум или слънчеви бани
• Неаблативни лазерни процедури (лазерна епилация, IPL и др.)

Преустановете следните процедури поне една седмица преди процедурата:

• Кола маска
• Абразиви продукти за почистване на лице и тяло (скраб)
• Микродермабразио

 

След процедурата

Повечето пациенти сравняват усещането след процедурата като при слънчево изгаряне.

След процедура с Fraxel DUAL не се налага престой в клиника. Пациентите могат да се върнат към обичайното си ежедневие след 1-2 дни след процедура за премакване на лезии от актинична кератоза. Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина в продължение на 3 месеца след процедурата.

Използвайте в продължение на 6 месеца слънцезащитен крем предпазващ от UVA/UVB, със съдържание на цинков оксид или титаниев диоксид и слънцезащитен фактор поне 30.

По време на серията процедури с Fraxel DUAL избягвайте употребата на системни стероиди като преднизон, дексаметазон и др.

Как протича процедурата

Предвидете поне час и половина за процедурата: нанасяне и престой с обезболяващ крем 40-60 минути + 15-45 минути (в зависимост от големината на третираната зона) за самата процедура.

Пациентите сравняват усещането по време на процедурата с „леки убождания” и „нарастващо затопляне”.

Процедури Термаж и Фраксел

Thermage + Fraxel DUAL

За постигане на максимален дълготраен ефект се препоръчва съчетание от двата типа процедури, особено при пациенти с по-изявени признаци на застаряване на кожата, когато е налице както отпускане, така и дълбоки и фини бръчки.

Ако основните проблеми са фини бръчки и пигментация, то дерматологът може да направи първо Fraxel DUAL, а след около месец и Thermage.

 

*** След прилагането на някоя от терапиите, може да се ползва Clear+Brilliant за поддръжка и удължаване на трайността на постигнатия резултат. Препоръчваната схема на третиране е да се започне с поддържащите процедури около година след прилагане на терапията за бръчки.

Как протича процедурата

В повечето случаи, първо се прави процедурата с Thermage и след нея се започва серията процедури с Fraxel DUAL. Двете процедури могат да се направят в един ден, в два последователни дни (препоръчва се) или след месец.

Хипокси терапия

Hypoxi: Индивидуалната генетична предиспозиция е най-същественият фактор при разпределянето на мазнините и тяхното намаляване. Целенасочено изгаряне на мазнините не може да бъде постигнато само чрез конвенционални тренировки. При Hypoxi терапията кръвообръщението се насочва към проблемните зони благодарение на редуващите се в индивидуални интервали вакуум и налягане. Именно така се подпомага изгарянето на мазнините в тялото.

Когато се прилага позитивно налягане върху кожата и мастната тъкан се увеличава налягането между кожата и мускулатурата. Това е мястото, където се разпологат вените и лимфните съдове. Лимфните съдове в този слой се свиват право пропорционално на налягането – като изхвърлят течностите към прочистващите органи. Кръвоносните съдове също се свиват и стесняват (според прилаганото напрежение) като изтласкват венозна кръв бедна на кислород от кожата и мастната тъкан в дълбоката вътрешна венозна система.

Физическото натоварване е умерено и съобразено с индивидуалните особености и потребности на клиента.

HYPOXI дава възможност да се постигне, както намаляване на обиколките на Вашето тяло за сметка на излишните мазнини от най-проблемните места, така и премахване на целулита и стягане на кожата. Ефекта се постига, чрез комбинация от специални апарати, в зависимост от зоните, където основно имате мастни натрупвания.

Как протича процедурата

HYPOXI изгаря мазнините на точно определни места чрез уникална комбинация от сменящо се налягане и умерена аеробна тренировка. Редуването на отрицателно и положително налягане въздейства на тъканите в зони с упорито натрупани мазнини. Промяната на налягането ефективно стимулира притока на кръв и ускорява извличането на мастни киселини от депата им. В резултат имаме дълготрайна загуба на сантиметри в целенасочено третираните зони.

Полезно

Впечатления на клиенти: