Процедури

Разширени пори

Процедури Исолаз

Isolaz е единствената в света технология, която комбинира вакуум и широкоспектърна светлина за ефикасно третиране на акне:
• Почистване на порите: вакуумът спомага за извличане на замърсяванията, черните точки и излишната мазнина събрани дълбоко в порите.
• Широкоспектърна светлина: унищожава бактерията причиняваща акне и намалява зачервяването на кожата.

Апаратурата е сертифицирана от американската Агенция по храните и лекарствата за третиране на всички типове акне.

Пречиства порите от вътре навън
Комбинацията от вакуум и широкоспектърна светлина отстранява запушването на порите, включително черните точки, замърсяванията, себума и мъртвите клетки. В резултат на това дълбоко почистване на порите, кожата става сияйна, жизнена и с избистрен тен.
Процедурата е безболезнена
Клинично изследване сочи, че 100% от пациентите отбелязват процедурата с Isolaz като безболезнена.
Процедурата не изисква предварително прилагане на медикаменти или местни обезболяващи, което допринася за краткото ѝ времетраене. 

Преди процедурата

В продължение на 10 минути зоната се обработва с водна пара от вапоризатор. Не е необходимо прилагане на локален анестетик, тъй като процедурата е безболезнена. След това, зоната се напръсква с вода и процедурата може да започне.

След процедурата

Не се налага специален режим на грижи за кожата заради процедура с Isolaz. След приключване на процедурата, пациентът може незабавно да продължи с ежедневните си ангажименти. Непосредствено след процедурата, пациентите усещат кожата си чиста и стегната.

В зависимост от конкретния случай на заболяването, дерматологът може да препоръча пациентът да продължи с вече назначеното му лечение, успоредно с курса от процедури с Isolaz.

Как протича процедурата

Дерматологът поставя накрайника на Isolaz върху зоната, която ще се третира. В зависимост от типа кожа, формата на акне и зоната на третиране се избират подходящите за процедурата параметри. Ще изпитате леко затоплящо усещане, когато вакуумът повдигне кожата към накрайника. Проблясъкът на светлина ще последва след по-малко от секунда. Накрайникът се премества върху следващия участък от кожата и процесът се повтаря до покриването на цялата зона за третиране.

Пациентите най-често описват усещането по време на процедурата като леко затопляне. При клинично изследване на ефикасността на процедурата, 100% от участниците са заявили, че не са изпитали никаква болка. Освен това, процедурата с Isolaz не е продължителна. Третирането на цяло лице отнема не повече от 20 минути, а на по-големите участъци от тялото до 30 минути.

Процедури Clear&Brilliant

Clear and Brilliant™ е  лазер на Solta Medical. Той направи дебюта си през май 2011 на Световния конгрес по дерматология в Сеул.
За първи път на пазара се появява диоден лазер с дължина на вълната 1440 нанометра, предназначен за превенция на стареенето и леснодостъпни поддържащи процедури. Лазерът е неаблативен и благодарение на плиткото проникване (100-200µm), процедурите могат да се извършват дори през лятото. Времето за възстановяване е от 24 до 48 часа без да се изисква престой у дома. Макар и мъничък, Clear and Brilliant е оборудван с всички системи, които дават предимствата на лазерите Fraxel – лъчът е фраксиален, вградена е и системата за интелигентно оптично проследяване, благодарение на която всички лазери на „Солта Медикъл” са с изключително висока степен на безопасност. Clear and Brilliant получи сертификат от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ за ефикасност на подмладяващите процедури и СЕ марка за съответствие с европейските стандарти.

Clear+Brilliant

Clear+Brilliant е щадящ фракционен лазер от ново поколение, който освежава кожата от вътре навън като я прави по-здрава и младежки сияйна. Лазерът създава милиони микроскопични зони на третиране в кожата, за да се замени увредената кожа със здрава и подмладена тъкан.

Резултатите от процедурата са както незабавни, така и прогресиращи във времето. Няколко дни след процедурата, ще започнете да усещате кожата си по-мека и тя ще изглежда свежа. Резултатите се задържат в продължение на месеци в зависимост от възрастта, състоянието на кожата и грижите, които полагате за нея.

Как протича процедурата

Самата процедура отнема около 20 минути, но ви препоръчваме да предвидите един час за преглед и процедура. Преди процедурата се прилага лек обезболяващ крем, с който трябва да престоите 20 минути. Повечето пациенти описват усещането като нарастващо в хода на процедурата затопляне. Clear+Brilliant е отлична процедура за хора от всички възрасти и фототипове кожа, които искат да предотвратят и забавят симптомите на стареене или просто да поддържат добрия вид на кожата си.

Процедури Фраксел

Fraxel DUAL 1550/1927 е лазер за неинвазивна терапия, с който се третира широк спектър от проблеми. Пигментацията при мелазма се третират с тулий лазера с дължина на вълната 1927 nm. В зависимост от състоянието на кожата, при този проблем могат да се наложат между 2 и 4 процедури като в рамките на един месец се прави само една процедура.

Fraxel DUAL е сертифициран за третиране на мелазма от американската Агенция по храните и лекарствата.

Преди процедурата

Преустановете прилагането на медикаменти, съдържащи изотретиноин (Акутан, Роакутан, Кларавис, Сотрет и др.) поне 6 месеца преди процедурата.

Преустановете прилагането на следните продукти поне 2 седмици преди процедурата:
• Ретинол (Ретин А, Тазорак, кремове против стареене и др.)
• Продукти с гликолова киселина
• Продукти със салицилова киселина
• Солариум или слънчеви бани
• Неаблативни лазерни процедури (лазерна епилация, IPL и др.)

Преустановете следните процедури поне една седмица преди процедурата:
• Кола маска
• Абразиви продукти за почистване на лице и тяло (скраб)
• Микродермабразио

След процедурата

Повечето пациенти сравняват усещането след процедурата като при слънчево изгаряне.
След процедура с Fraxel DUAL не се налага престой в клиника. Пациентите могат да се върнат към обичайното си ежедневие след 1-2 дни след процедура за премакване на лезии от актинична кератоза. Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина в продължение на 3 месеца след процедурата.
Използвайте в продължение на 6 месеца слънцезащитен крем предпазващ от UVA/UVB, със съдържание на цинков оксид или титаниев диоксид и слънцезащитен фактор поне 30.

По време на серията процедури с Fraxel DUAL избягвайте употребата на системни стероиди като преднизон, дексаметазон и др.

Как протича процедурата

Предвидете поне час и половина за процедурата: нанасяне и престой с обезболяващ крем 40-60 минути + 15-45 минути (в зависимост от големината на третираната зона) за самата процедура.

Пациентите сравняват усещането по време на процедурата с „леки убождания” и „нарастващо затопляне”.

Полезно

Впечатления на клиенти: