Процедури

Подмладяване на длани

Процедури Термаж

Thermage е единствената монополярна неинвазивна технология, която само с една процедура спомага за стягането и контурирането на кожата – без хирургическа намеса, без инжекции, без клиничен престой и с минимална инвестиция на време.
Благодарение на патентованата възвръщателна пластина, необходимата процедура е само една за разлика от униполярните, биполярни и триполярни апарати. Thermage стимулира естественото обновяване на колагена, което води до деликатни, естествено изглеждащи резултати.

Ако искате да разберете дали наистина ви се предлага оригинала Thermage, просто попитайте колко процедури са необходими – oтговорът трябва да е ЕДНА!

Thermage

Thermage е безопасна, неинвазивна, радиочестотна (RF) козметична процедура. Две седмици преди процедурата трябва да се преустановят посещенията в солариума или интензивно излагане на слънце и ползването на кремове с ретинол и гликолова киселина. Това е необходимо, за да бъде максимално безопасна процедурата. 

Как протича процедурата

Процедурата е безболезнена и не налага прилагане на обезболяващ крем. Всеки път, когато накрайникът докосва кожата ви, ще се почувствате кратко  усещане за охлаждане, последвано от дълбоко, но кратко усещане за стопляне, последвано от друго охлаждане. Усещането на топлина е признак, че в дълбоките слоеве на кожата се достига ефективната температура за стягане. Процедурата стимулира заздравяването на съществуващия в кожата колаген, както и образуването на нов колаген.

Процедури Фраксел

Fraxel DUAL 1550/1927 е лазер за неинвазивна терапия, с който се третира широк спектър от проблеми. В зависимост от типа и сериозността на белезите, при този проблем могат да се наложат между 2 и 4 процедури като в рамките на един месец се прави само една процедура. При пигментни и релефни белези, в рамките на една процедура могат да се ползват и двете дължини на вълната на лазера, за да се постигне по-добър резултат.

Fraxel DUAL е сертифициран за третиране на белези от акне от американската Агенция по храните и лекарствата.

Преди процедурата

Преустановете прилагането на медикаменти, съдържащи изотретиноин (Акутан, Роакутан, Кларавис, Сотрет и др.) поне 6 месеца преди процедурата.

Преустановете прилагането на следните продукти поне 2 седмици преди процедурата:

• Ретинол (Ретин А, Тазорак, кремове против стареене и др.)
• Продукти с гликолова киселина
• Продукти със салицилова киселина
• Солариум или слънчеви бани
• Неаблативни лазерни процедури (лазерна епилация, IPL и др.)

Преустановете следните процедури поне една седмица преди процедурата:

• Кола маска
• Абразиви продукти за почистване на лице и тяло (скраб)
• Микродермабразио

 

След процедурата

Повечето пациенти сравняват усещането след процедурата като при слънчево изгаряне.

След процедура с Fraxel DUAL не се налага престой в клиника. Пациентите могат да се върнат към обичайното си ежедневие след 1-2 дни след процедура за премакване на лезии от актинична кератоза. Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина в продължение на 3 месеца след процедурата.

Използвайте в продължение на 6 месеца слънцезащитен крем предпазващ от UVA/UVB, със съдържание на цинков оксид или титаниев диоксид и слънцезащитен фактор поне 30.

По време на серията процедури с Fraxel DUAL избягвайте употребата на системни стероиди като преднизон, дексаметазон и др.

Как протича процедурата

Предвидете поне час и половина за процедурата: нанасяне и престой с обезболяващ крем 40-60 минути + 15-45 минути (в зависимост от големината на третираната зона) за самата процедура.

Пациентите сравняват усещането по време на процедурата с „леки убождания” и „нарастващо затопляне”.

Полезно

Впечатления на клиенти: