Процедури

Акне

Процедури Исолаз

Isolaz е единствената в света технология, която комбинира вакуум и широкоспектърна светлина за ефикасно третиране на акне:

• Почистване на порите: вакуумът спомага за извличане на замърсяванията, черните точки и излишната мазнина събрани дълбоко в порите.
• Широкоспектърна светлина: унищожава бактерията причиняваща акне и намалява зачервяването на кожата.

Апаратурата е сертифицирана от американската Агенция по храните и лекарствата за третиране на всички типове акне.
 


Как протича процедурата

Преди процедурата

В продължение на 10 минути зоната се обработва с водна пара от вапоризатор. Не е необходимо прилагане на локален анестетик, тъй като процедурата е безболезнена. След това, зоната се напръсква с вода и процедурата може да започне.

По време на процедурата

Дерматологът поставя накрайника на Isolaz върху зоната, която ще се третира. В зависимост от типа кожа, формата на акне и зоната на третиране се избират подходящите за процедурата параметри. Ще изпитате леко затоплящо усещане, когато вакуумът повдигне кожата към накрайника. Проблясъкът на светлина ще последва след по-малко от секунда. Накрайникът се премества върху следващия участък от кожата и процесът се повтаря до покриването на цялата зона за третиране.

Пациентите най-често описват усещането по време на процедурата като леко затопляне. При клинично изследване на ефикасността на процедурата, 100% от участниците са заявили, че не са изпитали никаква болка. Освен това, процедурата с Isolaz не е продължителна. Третирането на цяло лице отнема не повече от 20 минути, а на по-големите участъци от тялото до 30 минути.

След процедурата

Не се налага специален режим на грижи за кожата заради процедура с Isolaz. След приключване на процедурата, пациентът може незабавно да продължи с ежедневните си ангажименти. Непосредствено след процедурата, пациентите усещат кожата си чиста и стегната.

В зависимост от конкретния случай на заболяването, дерматологът може да препоръча пациентът да продължи с вече назначеното му лечение, успоредно с курса от процедури с Isolaz.

  • Предпочитам Фраскел Дуъл, за да третирам пациенти с белези от акне. Фраксел Дуъл има най-много задълбочени изследвания относно клиничните му приложения, най-много биопсичини изследвания и най-прецизно стандартизирани протоколи на процедурите. Това безспорно улеснява практикуващите дерматолози.

    д-р Ричард Фицпатрик
    Сан Диего

Видео галерия
Процедури Фраксел

Fraxel DUAL 1550/1927 е лазер за неинвазивна терапия, с който се третира широк спектър от проблеми. В зависимост от типа и сериозността на белезите, при този проблем могат да се наложат между 2 и 4 процедури като в рамките на един месец се прави само една процедура. При пигментни и релефни белези, в рамките на една процедура могат да се ползват и двете дължини на вълната на лазера, за да се постигне по-добър резултат.

Fraxel DUAL е сертифициран за третиране на белези от акне от американската Агенция по храните и лекарствата.


Преди процедурата

Преустановете прилагането на медикаменти, съдържащи изотретиноин (Акутан, Роакутан, Кларавис, Сотрет и др.) поне 6 месеца преди процедурата.

Преустановете прилагането на следните продукти поне 2 седмици преди процедурата:

• Ретинол (Ретин А, Тазорак, кремове против стареене и др.)
• Продукти с гликолова киселина
• Продукти със салицилова киселина
• Солариум или слънчеви бани
• Неаблативни лазерни процедури (лазерна епилация, IPL и др.)

Преустановете следните процедури поне една седмица преди процедурата:

• Кола маска
• Абразиви продукти за почистване на лице и тяло (скраб)
• Микродермабразио

Как протича процедурата

Предвидете поне 2 часа за процедурата: нанасяне и престой с обезболяващ крем 60-90 минути + 15-45 минути (в зависимост от големината на третираната зона) за самата процедура.

При процедура на клепачите, в окото се поставят капки („изкуствени сълзи”) и офталмологични предпазители.

Пациентите сравняват усещането по време на процедурата с „леки убождания” и „нарастващо затопляне”.

След процедурата

Повечето пациенти сравняват усещането след процедурата като при слънчево изгаряне.

След процедура с Fraxel DUAL не се налага престой в клиника. Пациентите могат да се върнат към обичайното си ежедневие след 1-2 дни след процедура за премакване на лезии от актинична кератоза. Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина в продължение на 3 месеца след процедурата.

Използвайте в продължение на 6 месеца слънцезащитен крем предпазващ от UVA/UVB, със съдържание на цинков оксид или титаниев диоксид и слънцезащитен фактор поне 30.

По време на серията процедури с Fraxel DUAL избягвайте употребата на системни стероиди като преднизон, дексаметазон и др. 

Пациентите сравняват усещането по време на процедурата с „леки убождания” и „нарастващо затопляне”.Полезно

Впечатления на клиенти: