Често задавани въпроси

Често задавани въпроси (FAQ)

Какво представлява CLEAR+BRILLIANT?


CLEAR§BRILLIANT® е уникална апаратура, която използва безопасна, фраксиална лазерна технология за третиране на ранните симптоми на застаряването на кожата и тяхната превенция.
 

От колко време се предлагат процедурите с CLEAR§BRILLIANT?


Апаратурата е на пазара от средата на 2011 година. За първи път се предлага процедура, която е достатъчно лека, за да бъде превантивна или поддържаща, но в същото време да е и по-ефикасна от пилинг, без да е така драстична като „тежките” лазери или ІРL процедурите.
 

Как работи CLEAR+BRILLIANT?


CLEAR§BRILLIANT® е лек лазер, който освежава кожата отвътре навън. Лазерът създава милиони микроскопични зони на третиране в кожата, за да се замени увредената кожа със здрава и подмладена тъкан.
 

Колко време отнема процедурата?


Самата процедура отнема около 20 минути, но ви перпоръчваме да предвидите един час за преглед и процудера.
 

Колко процедури са необходими?


Броят процедури зависи от крайния резултат, който искате да постигнете. В накоро проведено проучване, клиентите твърдят, че видимото подобрение настъпва след 4-6 процедури. Дерматологът, който ще извърши процедурата, ще обсъди с вас и конкретния план за вашия козметичен курс.
 

За кого се препоръчват процедурите с CLEAR§BRILLIANT?


CLEAR§BRILLIANT® е отлична процедура за хора от всички възрасти и фототипове кожа, които искат да предотвратят и забавят симптомите на застаряване, ранните белези на повяхване на кожата или просто да поддържат добрия вид на кожата си.
 

Подходяща ли е процедурата с CLEAR§BRILLIANT за пациенти между 20 и 30 години?

Независимо от възрастта ни, излагането на слънце, околната среда и начинът на живот допринасят за повяхналия вид на кожата. CLEAR+BRILLIANT® може да ви помогне, когато искате кожата ви да изглежда по-млада за по-дълго време или да изтриете ранните признаци на стареене.
 

Какви резултати мога да очаквам?


Ще усещате кожата си по-мека и с видимо подобрен тен, текстура и излъчване. Кожата ви ще бъде:

 • Естествено сияйна
 • С видимо изчистен тен
 • С обновена, омекотена и по-гладка текстура
 • Кожата ще изглежда чиста и свежа

Кога се забелязва резултатът и колко продължава ефекта?


Резултатите от процедурата са както незабавни, така и прогресиращи във времето. Няколко дни след процедурата, ще започнете да усещате кожата си по-мека, тя ще изглежда свежа и тенът ще е по-равномерен. Резултатите се задържат в продължение на месеци в зависимост от възрастта, състоянието на кожата и грижите, които полагате за нея.
 

Как ще изглеждам след процедурата? Мога ли веднага да се върна на работа?


Процедурите с CLEAR§BRILLIANT® са много леки и са специално замислени, така че да нямат страничните ефекти, които се проявяват при тертиране с обичайните лазери. Непосредствено след процедурата е възможно леко зачервяване и подуване, които преминават до няколко часа след това, но могат да се задържат и 24 часа.
 

Болезнена ли е процедурата?


Повечето пациенти описват усещането като нарастващо в хода на процедурата затопляне. Може да се приложи крем анестетик преди процедурата, за да се сведе до минимум неприятното усещане.
 

Кой извършва процедурата?


Процедурата се извършва от специално обучен дерматолог или асистент. Всички дерматолози, сертифицирани за работа с CLEAR+BRILLIANT® можете да откриете в международния сайт www.clearandbrilliant.com
 

Мога ли да си спестя други козметични процедури, ако се направя тези?


Всяка процедура си има своите предимства. CLEAR+BRILLIANT® е страхотен избор за подмладяване на кожата, забавяне или предотвратяване на признаците на стареене и за поддръжка на кожата, така че да изглеждате по-млади за по-дълго време.
 

Мога ли да се възползвам от CLEAR§BRILLIANT, ако вече съм си правил други процедури?


Процедурите с CLEAR§BRILLIANT® могат успешно да допълват повечето други козметични процедури като филъри, Термаж®, Ботокс®. CLEAR§BRILLIANT® може да ви помогне да задържите за по-дълго време резултата от вече направени по-драстични козметични процедури. За да постигнете желаните от вас резултати, обсъдете процедурите, които сте правили или искате да направите с дерматолога по време на консултацията.
 

Безопасна ли е процедурата?


CLEAR§BRILLIANT® е процедура с много висока степен на безопасност, когато се прилага от обучен експерт, който ще направи оценка на състоянието на кожата ви и ще пре.поръча най-подходящия курс на третиране. Разбира се, както и при другите лазерни процедури винаги има риск и/или възстановителен период.

 

CLEAR§BRILLIANT®, както и всички лазери от фамилията Fraxel®, е снабден с патентованата интелигентна оптична система за проследяване (IOTS™), която отчита наличието на контакт между кожата и ролките на накрайника, както и движението на накрайника спрямо кожата. Тя гарантира безопасността и равномерното отдаване на лазерната енергия по време на процедурата.
 

Има ли противопоказания за процедурата?


Не всеки човек реагира по един и същи начин на процедурите с лазер. Тук ще изброим някои от противопоказанията, които са обичайни за всички процедури с лазер. Дерматологът ще ви консултира и ще ви помоли да подпишете формуляр за съгласие, в който се включват следните противопоказания:

 

 • Диагностицирана / предразположеност към актинична кератоза, мелазма, розацея или други сериозни кожни заболявания (напр. рак, активни инфекции, херпес, открити рани, обриви, изгаряния, възпаления, екзема, псориасис)
 • Предразположение към образуване на келоиди  или лесно образуване на белези
 • Диагностицирани заболявания, които отслабват имунната система като лупус, СПИН, склеродермит и/или системни инфекции
 • Доказана чувствителност към светлина или прием на фотосенситизиращи агенти/медикаменти
 • Системни стероиди (напр. преднизон, дексаметазон), които трябва задължително да се избягват преди и по време на крлса от процедури с CLEAR+BRILLIANT
 • Ползването на ретиноиди трябва да се преустанови поне две седмици преди първата процедура и по време на целия курс
 • Пациенти, които се лекуват с Accutane™ (Isotretinoin) или медикаменти от подобен клас
 • Ако кожата все още се възстановява от друга козметична процедура като химически или механичен пилинг или лазерно обновяване на кожата
 • Инжекции Воtox или филъри, които са поставени през последните 2 седмици преди процедурата с CLEAR+BRILLIANT.

Полезно

Впечатления на клиенти: