Често задавани въпроси

Често задавани въпроси (FAQ)

Какво отличава третирането с Fraxel от другите подмладяващи процедури с лазер?

Най-често използваните два вида лазери за козметично третиране на кожата са аблативен и не аблативен. Аблативния лазер използва висока температура, за да изпари част от кожната тъкан и, макар и ефективен, води до значителни странични ефекти и се налага възстановителен период от няколко седмици. При неаблативният лазер страничните ефекти са съвсем незначителни, а възстановителния период е сведен до минимум, но се налагат повече процедури, за да се постигне някакъв резултат.

 

Третирането с Fraxel съчетава силата на аблативния лазер с деликатното третиране на неаблативните лазери. Така получавате най-доброто от двата типа процедури: страхотни резултати и минимално време за възстановяване.

Какво представлява процедурата с Fraxel?

Fraxel е революционна лазерна терапия, която помага да премахнете години от външния си вид. Fraxel е пионер във „фракционалната фототермолиза“, технология, при която хиляди микроскопични лазерни стълбчета (всяко едно с диаметър само една десета от диаметъра на космен фоликул) – третира части от кожата без да засяга околната тъкан. Тези лазерни стълбчета стимулират появата на млада, гладка, здрава кожа, която да замени увредената тъкан.

Как работи Fraxel DUAL 1550/1927?


Лазерът Fraxel DUAL 1550/1927 третира застаряващата и увредена от слънчевите лъчи кожа, благодарение на сноп от лазерни „стълбчета”, които проникват дълбоко в кожата и стимулират преструктурирането на колагена и еластина. И тъй като околната тъкан остава незасегната, периодът на възстановяване е много кратък. Fraxel DUAL 1550/1927 стимулира появата на здрави кожни клетки от вътре навън.
 

Какви предпазни мерки трябва да взема след третиране с Fraxel DUAL 1550/1927?


Слънцезащитен крем с фактор 30 или по-висок, избягвайте директна слънчева светлина поне за 3 месеца след третирането, носете шапка с голяма периферия докато сте изложени на слънце.
 

Колко е дълготраен ефекта след терапия с лазер Fraxel DUAL 1550/1927?


Това зависи от вашето здравословно състояние и грижите, които полагате за кожата си. Дерматологът ще ви даде конкретни съвети, в съответствие с индивидуалните ви нужди.
 

Какви странични ефекти могат да се появят след третиране с Fraxel DUAL 1550/1927 и колко дълго могат да продължат?


Леко подуване и зачервяване са най-често срещаните странични ефекти при третиране с Fraxel DUAL 1550/1927. Всяко подуване и зачервяване е минимално и изчезва до два дни – три дни. Други временни странични ефекти са лек сърбеж, суха кожа, лющене като третираната зона изглежда като след слънчево изгаряне. Рискът от инфекции, хиперпигментация или белези е минимален. Интензитета и продължителността на страничните ефекти зависи от здравословно състояние и от агресивността на третиране. Дерматологът ще ви даде конкретни указания как да минимизирате възможните странични ефекти.
 

Какво да очаквам след третиране с Fraxel DUAL 1550/1927?


В първите 24 часа след третиране може да се чувствате като след слънчево изгаряне, кожата ще порозовее или почервенее. Може да ползвате грим да скриете червенината. Кожата ви ще придобие естествен бронзов тен за седмица или две. Както и след слънчево изгаряне кожата ви ще ексфолира по естествен начин. Използвайте овлажняващи продукти, които да намалят лющенето на кожата.
 

Болезнено ли е третирането с Fraxel DUAL 1550/1927?


Повечето пациенти описват по време на процедурата усещане за загряване. За да се намали евентуален дискомфорт, преди процедурата се прилага локален анестетик, а по време на самата процедура, вграденото в апаратурата охлаждане поддържа комфортна температура на повърхността на кожата. След третиране, повечето пациенти имат усещане като след слънчево изгаряне което изчезва до няколко часа.
 

От колко процедури имам нужда и как ще бъдат разпределени във времето?


Клиничните изследвания показват, че за да се постигне желания ефект са нужни между 1 – 4 процедури, през 2 до 4 седмици. В зависимост от вашето състояние и свободно време, заедно с вашия лекар може да съгласувате посещенията си. Резултатите са незабавни и прогресивни, като оптималното подобрение настъпва след 2-3 месеца. Тази времева рамка и структура на процедурите позволяват пълно подобрение и производство на нов колаген и еластин, които да заменят увредената тъкан.
 

Какво представлява самата процедура?


Първо, кожата се почиства. След това, за около 60 минути локален анестетик се нанася на зоната, която ще бъде третирана. Процедурата с Fraxel DUAL 1550/1927 отнема около 20-25 минути за цяло лице.
 

Какви разрешителни е получил Fraxel DUAL 1550/1927 от Федералната Агенция за контрол на храните и медикаментите?


• Бръчките около очите (periorbital wrinkles)
• Белези от акне
• Хирургически белези
• „Старчески петна“ (pigmented lesions)
• Мелазма (неравномерна пигментация по лицето – чело, скули, горна устна, нос)
• Актинична кератоза (precancerous lesions)
• Пилинг на кожата
 

Какви са ползите от третиране с Fraxel DUAL 1550/1927?


• по-гладка, по-свежа, младежки изглеждаща кожа
• подобрен тонус и текстура
• премахване на нежеланите тъмни петна, лунички
• заличаване на фините бръчици около очите
• намаляване на белези от акне и хирургични операции

Колко струва процедурата с Fraxel DUAL 1550/1927?


Цената на процедурата зависи от големината на третираната зона или зони, както и от това дали се налага използването на двата лазера или само на единия от тях.

 

За повече информация, вижте раздел „Цени” от нашия сайт.
 

Полезно

Впечатления на клиенти: