Апаратура

Как работи

Isolaz – едно революционно устройство за третиране на всички типове акне с широкоспектърна светлина, което пречиства кожата от вътре навън.

Механизмът на работа на Isolaz е съвсем прост: когато накрайникът е в контакт с кожата, в него нараства позитивно и отрицателно налягане, кожата се засмуква в накрайника, разтяга се и така се променят оптичните й свойства. Целите механично се придърпват в близост с източника на светлина. На този етап, механичното налягане извлича себума от порите. Светлината достига до целта. Когато цикълът завърши, кожата се връща в нормална позиция и устройството може да се премести върху следващата цел.


Isolaz е единствената в света технология, която комбинира вакуум и широкоспектърна светлина за ефикасно третиране на акне:

Почистване на порите: вакуумът спомага за извличане на замърсяванията, черните точки и излишната мазнина събрани дълбоко в порите на кожата.
Широкоспектърна светлина: унищожава бактерията причиняваща акне и намалява зачервяването на кожата.
Тази ефикасна процедура се базира на фотопневматиката (Photopneumatics™) (Photo = светлина, Pneumatics = вакуум), защитена с патент технология, достъпна единствено чрез процедурите с Isolaz.


Защо светлина?

  • Propionibacterium acnes отделя порфирини по мембраната си

  • Тези ендогенни порфирини абсорбират синьо-виолетовата светлина с дължина на вълната от 405-420 nm, която предизвиква фотовъзбудимост на бактериите

  • По време на процеса на фотовъзбуждане, порфирините отделят синглетен кислород (1О2, пероксид)

  • Синглетният кислород разрушава бактерията, причиняваща акне

Микроскопска снимка на себумна жлеза.

Тъмните точки на втората снимка са некрозирали от широкоспектърната светлина бактерии.

                 

Как работи Исолаз - анимация



            

Полезно

Впечатления на клиенти: